VPN Hizmeti

Sanal özel ağlar (VPN), özel veya Internet gibi ortak ağlar üzerindeki noktadan noktaya bağlantılardır. VPN istemcisi, VPN sunucusu üzerindeki sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirmek için, tünel protokolleri adı verilen özel TCP/IP tabanlı protokolleri kullanır.

Tipik bir VPN dağıtımında, istemci, Internet üzerinden uzaktan erişim sunucusuyla sanal noktadan noktaya bağlantı başlatır. Uzaktan erişim sunucusu aramaya yanıt verir, arayanın kimliğini doğrular, verileri VPN istemcisi ile kuruluşun özel ağı arasında aktarır.

VPN

Veriler, noktadan noktaya bağlantıyı taklit etmek amacıyla üstbilgi kullanılarak kapsüllenir veya sarılır. Üstbilgi, verilerin bitiş noktalarına erişmeleri için, paylaşılan veya ortak ağ üzerinden çapraz geçebilmelerine olanak veren yönlendirme bilgileri sağlar.

Özel ağ bağlantısını taklit etmek için, gönderilen veriler gizlilik amacıyla şifrelenir. Paylaşılan veya ortak ağda ele geçirilen paketlerin şifreleri, şifreleme anahtarları olmadan çözülemez. Özel ağ verilerinin kapsüllendiği ve şifrelendiği bağlantı VPN bağlantısı olarak bilinir.

VPN ( Virtual Private Network ) FAYDALARI

Network

Günümüzde şirketler bir çok farklı lokasyonlar da şubeler veya ofisler açmaktadır. Farklı lokasyonlarda olmalarının en büyük dezavantajlarının başında kaynaklara erişememe ,data alış verişi yapamama ,bilgileri paylaşamama gibi sorunlar yer almaktadır.

Son yıllarda internet hızının artması farklı teknolojilerin daha ucuz fiyatlara düşmesi  uzak ofislerin ve şubelerin birbirleri ile bağlantılarını sağlanmasına yol açmıştır.

Ve sıkıntılarınıza vpn teknolojisiyle merkezdeki verilerinize evde dışarda yurtdışında internet olan her yerden ulaşa bileceksiniz ve güvenli bir şekilde kullana bileceksiniz.